Jeg vil gjøre en endring – Ung

Når et prosjekt er i gang i nærmiljøet ditt skal du bli involvert og hørt. Uavhengig av om du er ung, voksen, erfaren eller uerfaren. Det kalles lovpålagt medvirkning. Det kan være vanskelig å vite hvordan man tilnærmer seg dette når man ikke har kunnskap om det kompliserte byggespråket og hvordan prosessene rundt byggeprosessene fungerer.

Kanskje du har opplevd at en politiker har kommet til skolen din for å spørre om hvordan du vil en ny skole skal se ut, men de var borte neste dag da du hadde utarbeidet ideene dine. Hvordan skal du da komme med ønskene dine?

Og kanskje politikerne kom tilbake to år senere da du skulle starte på en ny skole og fortalte hva som skjedde med ideene, men da du skulle vise det du hadde tenkt på for to år siden var det for sent å gjøre noe med.

Den lovpålagte medvirkningen samsvarer ikke med hvordan medvirkning burde fungere i praksis. Denne siden eksisterer derfor som et verktøy for å gjøre det lettere for deg å vite hvilke muligheter du har og hvordan du kan få til en endring.

Les mer om forskingsprosjektet her